The Stoning

Baserad på verkliga händelser där Catherine Mulligan blir dömd att stenas till döds.

Catherine Mulligan, en ung amerikansk kvinna möter sin stora kärlek hos Hamid och följer med honom till Iran och konverterar till islam.

Cathrine våldtas av en granne och detta uppdagas och hon döms efter Sharialagarna till döden genom stening. Rättsaktivisten Sarah Azim blir engagerad i Cathrines öde. Spänningen ökar när Hamid försöker hindra dödsdomen med att han kidnappar betydelsefulla iranska affärsmän.

Blir Cathrine stenad till döds?

Dömd att stenas till döds.

Dömd att stenas till döds.

Originaltitel: The Stoning (2006)

Tid: 1 tim 17 min

Genre: Drama/Thriller

Trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=dVLL7GCxLbA

Jag tycker att det var en grym film som visar kvinnors situation i länder där man praktiserar stening. Tanken att detta är baserad på verklig händelse och att detta pågår i vår värld gjorde mig illa berörd.

Varför tillåts stening som straff?

Rädslan att bli utpekad av män som med ordets makt och utan faktiska bevis döma en människa till ett horribelt straff som stening. Männen lyckas tysta samhället. Både kvinnor, män och övriga familjemedlemmer  förtrycks när detta får fortgå.

Notering:

Juni 2009 uttalade Parlamentet i Iran, de vill ta bort stening ur landets strafflag.

Se artikel:  

http://svt.se/2.22584/1.1602767/iran_stening_och_amputering_ska_bort

2 svar

  1. Tycker du att den var bra då? Dina egna åsikter hade varit roligt att få ta del av.
    Det tråkiga med filmen var att man bara i slutet fick se vad hennes man gjorde. I början var man osäker på vilken sida han stod på. Den ”röda tråden” i filmen känns lite haltande.

    Men själva verkligheten för kvinnor i Iran skildrades bra, en ohygglig verklighet i männens extremistiska islamiska värld.

Lämna en kommentar